Terug

Oplossingsgericht werken in het onderwijs

Tijdens de training van twee dagen richten we ons op het voeren van oplossingsgerichte gesprekken  (met kinderen, met ouders individueel en in een groep)

We gaan aan de slag met:

- van probleemgericht naar oplossingsgerichte gesprekstechnieken

- klantrelaties

- de verschillende oplossingsgerichte gesprekstools (de schaalvraag, werken met
  uitzonderingen, herkaderen, de 7 stappendans) en passen deze toe in gesprekken met
  kinderen, ouders en leerkrachten

- door te oefenen met oplossingsgericht werken met een groep (kinderen en/of ouders)

Het worden twee dagen waarin we héél veel oefenen en na afloop heb je gegarandeerd sprongen gemaakt in je oplossingsgerichte vaardigheden en is de oplossingsgerichte houding weer een beetje meer je tweede natuur geworden.

Door het oefenen van gesprekstechnieken en klantrelaties leren deelnemers om beter aan te kunnen sluiten bij leerlingen, ouders, leerkrachten en kan er meer commitment ontstaan bij de ander. Zij beschikken na de tweedaagse over meer tools om gesprekken goed te voeren, aan te sluiten bij de ander en te coachen.

Opzet:
Er wordt op een interactieve wijze getraind, waarbij theorie volgt op veel praktijkoefeningen. Van de deelnemers wordt verwacht dat zij eigen casuïstiek inbrengen en dat zij voor zichzelf formuleren wat voor hen de opbrengst van deze training zal moeten zijn, om er met een tevreden gevoel op terug te kunnen kijken. Natuurlijk is er alle ruimte om vragen te stellen.
Kortom, deze tweedaagse gaat over je eigen professionele ontwikkeling als begeleider/leerkracht/coach en na afloop kun je je rol nog effectiever en met meer zelfvertrouwen neerzetten.

Kosten: € 1000,00. Inclusief koffie, thee en lunch, en inclusief overnachting.

Terug
Meer weten? Neem gerust contact met ons op:
Contact

Gerelateerd