Terug

Veerkracht

najaar 2020 (ovb corona-maatregelen)

Introductie

Hoe kun je presteren in tijden van veranderingen, terwijl de ene verandering de andere opvolgt? Ontslag, onzekerheid of bijvoorbeeld reorganisaties vergen van ons en onze medewerkers veerkracht. Hoe hiervan te leren en vervolgens gebruikmaken van je sterke kanten om boven jezelf uit te groeien? Dat laatste is voor ons allemaal belangrijk nu de veranderende realiteit andere eisen stelt aan ons professionele gedrag.

Ieder van ons herkent het fenomeen van ‘blijven hangen’ in een patroon van passiviteit, cynisme, boosheid of gekwetst zijn. Dit zijn op zich zelf natuurlijke reacties. Ze kunnen echter leiden tot stilstand. Voor wie een weg naar buiten zoekt is bewustzijn hierover en veerkracht een goede raadgever: door gericht de aandacht te sturen naar zinvolle gedachten en door actief op zoek te gaan naar stimulerende en bevestigende ‘hulpbronnen’. Maar ook: de kunst om je te verbinden met persoonlijke bronnen van inspiratie, toekomstwensen en alles wat je leven kleur geeft!

Stimuleren van veerkracht helpt jezelf en je medewerkers de veranderingen in het werk te aanvaarden en de energie te richten op de eigen kwaliteiten en het ontwikkelen van nieuwe mogelijkheden.

Wat leer je bij de training Veerkracht?  

We nodigen je uit je oplossingsgerichte vaardigheden te gebruiken om veerkracht in een coachee of team te vergroten.

In de training leren we bewust stil te staan bij vragen als 'hoe draai ik mijn perspectief van probleem naar wens?', 'wat zijn mijn successen?', 'hoe kom ik in beweging?' of 'hoe kan ik beweging bij de ander stimuleren?' We leren positieve verwachtingen en zelfredzaamheid te versterken bij onszelf en de ander om het vertrouwen in eigen kunnen te vergroten. We leren onze hulpbronnen bij onszelf en onze coachee in te zetten.
Dit nodigt uit om te gaan werken met nieuwe vaardigheden.

Trainer: Bart van Loon
Tijden: 9.00 tot 17.00
Kosten: € 375,00 (all in)

Aanbevolen literatuur: Stellamans & Baeijaert - "Vergroot de Veerkracht in je Team"

Annuleringskosten: binnen 14 dagen na inschrijving: kosteloos; tot 30 dagen vóór aanvang van de training: € 75,00; tot 1 week vóór aanvang: 50%; 1 week vóór aanvang: 100% van de kosten. Vervanging is altijd mogelijk.

 

Terug
Meer weten? Neem gerust contact met ons op:
Contact

Gerelateerd

Onderwijs Zorg Overheid Coach Professional Oplossingsgericht Werken

Opleiding Oplossingsgericht Coachen

Onderwijs Zorg Overheid Leidinggevende Professional Oplossingsgericht Werken

Opleiding Oplossingsgericht Leidinggeven

Onderwijs Zorg Overheid Coach Leidinggevende Professional Oplossingsgericht Werken

Basistraining Oplossingsgericht Werken