Terug

Lerarentekort? Trek je Plan !

Wat kun je doen als je directeur van een basisschool bent en uitval van collega's bedreigt de continuïteit op school? Helaas gaat dit probleem niet vanzelf over. Als verstandige directeur overweeg je de diverse mogelijkheden om je school structureel minder kwetsbaar te maken èn de kwaliteit van het onderwijs te versterken.

Impuls kan je meehelpen door een analyse te maken van de mogelijkheden die je hebt om de continuïteit van het onderwijs op jouw school te versterken en de kwetsbaarheid voor uitval te verminderen. Wil je volgend schooljaar sterk beginnen, maak dan nog vóór de zomervakantie een afspraak met Impuls voor een Scan Planmatige Aanpak Lerarentekort (SPAL). Dit levert een analyse van de kwetsbaarheid en de mogelijkheden van het budget, team en leerlingpopulatie. In het bijbehorende advies geven we een aantal concrete suggesties die passen bij jouw school en waarmee je het Plan van Aanpak concreet kunt maken.

Hoe ziet deze scan eruit? Na een korte telefonische intake en een schriftelijke vragenlijst (15 minuten), komen we bij je op school voor een interview met directie en IB, een aantal leerkrachten en ouderleden van de MR. We kijken dan naar de huidige oplossingen en naar de kansen die liggen in het team en de school. Op basis daarvan komen we met een gedegen onderbouwd advies en een set concrete suggesties waaraan je kunt werken om de continuïteit op school te verbeteren. 

We vinden het belangrijk dat ons advies past bij jouw school en bij jouw team en leerlingpopulatie. Daarom lichten we onze analyse toe in een adviesgesprek met een korte presentatie. Deze presentatie kun je natuurlijk vervolgens gebruiken in gesprekken met team, bestuur of MR. 

Kosten:
De investering voor onze Scan bedraagt € 2.400,00 (excl BTW). Je bent ongeveer een half uur kwijt aan onze intake en vragenlijst. De interviews houden we op één dag, waarbij teamleden ongeveer een half uur vrij moeten maken. De terugkoppeling duur ongeveer 90 minuten. 

Terug
Meer weten? Neem gerust contact met ons op:
Contact

Gerelateerd

Onderwijs lerarentekort

van Plan naar Praktijk

Onderwijs Professional Impuls Gepersonaliseerd Leren

Module De Coachende Leerkracht

Onderwijs Professional Gepersonaliseerd Leren

Los van de methode

Onderwijs Professional Impuls Gepersonaliseerd Leren

Module Gepersonaliseerd Leren