Terug

Pedagogisch Sturend naar een gezonde groepsdynamiek

Om groepsprocessen op een effectieve manier aan te sturen is het van belang bewust te zijn van de invloed die je daarop kan uitoefenen. Een leerkracht die zich hiervan bewust is weet een relatie op te bouwen voortkomend uit vertrouwen in het kind en de groep in zijn geheel. Deze leerkracht heeft kennis van de verschillende fasen van groepsdynamiek en kan deze kennis praktisch vormgeven. Daarnaast weet deze leerkracht de door-de-groep-onbewust gekozen leiders zo in te zetten dat zij een positief aandeel leveren aan de groepssfeer. Mocht de groep onverhoopt toch uit balans raken en lastig gedrag naar boven komen weet hij dit oplossingsgericht aan te pakken en de groep mede verantwoordelijk te maken voor het veranderproces.

Inhoud
Tijdens deze workshop worden belangrijke vraagstukken rondom het aansturen van de eigen groep in beeld gebracht. We bekijken hoe grip te krijgen op groepen die een ongezonde groepsdynamiek laten zien.

Opbrengst
- Je bent je bewust geworden van je persoonlijke kwaliteiten met betrekking tot het aansturen
  van groepen
- Je hebt zicht gekregen op de te nemen stappen om de groepsdynamiek van je huidige groep
  gezond te houden of te maken
- Je hebt inzicht gekregen in hoe een groep mede verantwoordelijk te maken voor het aansturen
  van de groepsdynamiek

Trainer: Thomas Wüstefeld
Datum: najaar 2020 (ovb corona-maatregelen)
Tijden:   14.00 tot 17.00 uur
Kosten: € 175,00


Annuleringskosten: binnen 14 dagen na inschrijving kosteloos; tot 30 dagen vóór aanvang van de training: € 75,00; tot 1 week vóór aanvang: 50%; 1 week vóór aanvang: 100% van de kosten. Vervanging is altijd mogelijk

Terug
Meer weten? Neem gerust contact met ons op:
Contact

Gerelateerd