Terug

Online training: In gesprek met de leerling

Online training voor IB’ers en leerkrachten die leerlingen willen helpen (weer) grip te krijgen op school; Veerkracht en eigenaarschap activeren met goede gespreksvoering.

 

Veel leerlingen hebben een onstabiele tijd achter de rug met thuisonderwijs, minder structuur en minder prikkels. Nu weer verwacht wordt dat zij probleemloos meedraaien in de klas, blijven sommige leerlingen een stap achter. De leerling kan overprikkeld zijn en het overzicht kwijt raken. Dat is bijvoorbeeld te merken doordat er meer bijsturing nodig is en de leerling minder zelfstandig werkt. 

Daarom is het belangrijk dat IB’ers en leerkrachten beschikken over goede gespreksvaardigheden en weten hoe ze leerlingen hierbij kunnen helpen.

Eigenaarschap en veerkracht hervinden

In deze behapbare online training krijg je hier als IB’er of leerkracht zicht op. Daarnaast verbeter je jouw gespreksvaardigheden, zodat je leerlingen helpt weer regie te nemen en hun eigen veerkracht te benutten. 

4 online trainingssessies van 2 uur zijn voldoende om echt beter te worden en te ervaren dat je samen met de leerling belangrijke stappen zet.

We trainen je in de oplossingsgerichte gesprekstools zoals

-         gerichte positieve bekrachtiging – hervinden balans en vertrouwe

-         de schaalvraag – inzoomen op de verschillen die het verschil maken

-         werken met uitzonderingen – aanboren van hulpbronnen waar je ze eerst niet zag

-         herkaderen – geven van perspectief en bemoediging

-         het gespreksmodel ‘de 8 stappendans’ – aansluiten en sturen naar verbetering

Vervolgens passen we deze tools toe in gesprekken, zodat er bij kinderen, ouders en leerkrachten meer eigenaarschap, regie en commitment ontstaat.

Precies wat je nodig hebt

Na afloop van deze online training help je jouw leerlingen effectief om op school weer de draad op te pakken, zodat er weer geleerd kan worden. 

Bij individuele deelname kost een sessie  € 125,-. De sessies kunnen doorgaan bij minimaal 6 deelnemers. 

Wanneer je alle vier de sessies volgt, betaal je € 450,-.

Terug
Meer weten? Neem gerust contact met ons op:
Contact