Terug

Oplossingsgericht conflicten hanteren: het PARTNER-model

Het is allesbehalve leuk om in een conflict verwikkeld te zijn. Het is stressvol, onplezierig, afleidend en ergerlijk. Maar dat is niet alles. Conflicten kosten tijd en geld, om nog maar te zwijgen over slechte beleidsbeslissingen, verminderde performance en verzuimkosten.

Hoe fijn is het als je (bijvoorbeeld in je werk als HR-professional of manager)het conflicten snel herkent en het zelfvertrouwen hebt om het in een vroeg stadium aan te pakken. Mark McKergow demonstreert de PARTNER-aanpak die iedereen die oplossingsgericht wil omgaan met (dreigende) conflicten in staat stelt een dialoog te voeren waarmee conflicten op de werkvloer effectief en duurzaam worden opgelost.

PARTNER-model

Platform Definitie
Approach Other Party
Rules of Communication
Their Story – Your Story
Notice Past Succes
Express Appreciation
Reach Agreement

Het oplossingsgerichte PARTNER-model gaat ervan uit dat elk conflict anders is. Het verbindt mensen in de oplossing van hun conflict en het verbeteren van hun relatie zonder noodzakelijk een derde partij in te roepen.. We focussen niet op de schuldvraag, maar op oplossingen, niet op het verleden, maar op de toekomst en op wat er goed verloopt in plaats van op wat er fout gelopen is. Het biedt daarmee een positieve en pragmatische manier om boven het conflict uit te groeien.

Meer weten? In onze training Conflictmanagement ga je met dit model aan de slag

Terug
Meer weten? Neem gerust contact met ons op:
Contact

Gerelateerd

Onderwijs Zorg Overheid Coach Leidinggevende Professional

Oplossingsgericht Conflictmanagement

Onderwijs Zorg Overheid Leidinggevende Professional Oplossingsgericht Werken

Opleiding Oplossingsgericht Leidinggeven

Onderwijs Zorg Overheid Coach Leidinggevende Professional

Oplossingsgericht werken met teams