Terug

Deep Democracy in het Onderwijs

Deep Democracy bij Impuls, vertel me meer!

We hebben een spiksplinternieuwe training Deep Democracy in het Onderwijs ontwikkeld, speciaal voor leidinggevenden. Natuurlijk met onze eigen oplossingsgerichte invalshoek, om het nog praktischer te maken. Ontwikkeling gegarandeerd!

Hieronder lees je meer over Deep Democracy en waarom we bij Impuls hier zo enthousiast van worden. 

Meer over Deep Democracy
Deep Democracy, wat is dat? Deep Democracy is de methodiek achter het managementboek van het jaar, je leest het om de haverklap in de krant en nu is er dus de kans om kennis te maken. Deep Democracy is een includerende en verdiepende manier van kijken naar en een praktische manier van werken met de onderstroom in teams en organisaties. Het gaat over participatief leiderschap en inclusieve besluitvorming. En daar worden teams beter van.

Participatief leiderschap
Leiders hebben door hun positie in een organisatie de verantwoordelijkheid voor de wijze waarop taken worden uitgevoerd, doelen worden gehaald en resultaten worden geboekt. Deze verantwoordelijk kun je op verschillende manieren invullen. Deep Democracy geeft de mogelijkheid om sterk op het proces te sturen, waardoor participatief (of dienend, coachend, verbindend) leiderschap concreet vorm krijgt. Leiders moeten heldere kaders kunnen stellen en tegelijkertijd mensen de ruimte geven om hier zo optimaal mogelijk invulling aan te geven. Onduidelijkheid en incongruentie zorgen voor gedoe. Van meedenken, meepraten tot meebeslissen… hoe participatief wil je zijn? De technieken van Deep Democracy geven leiders stevigheid, vergroten het draagvlak en verhogen de kwaliteit van beslissingen. Door niet eindeloos te polderen en discussiëren, maar door de koe bij de horens te vatten en de heikele punten echt op tafel te leggen.

Inclusieve besluitvorming
Door alle perspectieven te horen en benutten, vermindert sabotage gedrag en verhoog je de kwaliteit van een besluit. In een inclusieve werkcultuur komt iedereen tot zijn of haar recht en worden alle talenten en invalshoeken benut. Dus geen beslissingen voor, maar met mensen maken. De Lewis methode van deep democracy biedt praktische tools en gespreksmodellen om inclusie vorm te geven. Je kunt dit ook constructieve besluitvorming noemen, met een hoger en duurzamer rendement.

Ook enthousiast? Neem dan een kijkje bij ons trainingsaanbod.

Terug
Meer weten? Neem gerust contact met ons op:
Contact