Terug

De Impulsklas

De Impulsklas: Omgaan met verschillen

 

Impuls is heel trots op De Impulsklas: een vernieuwende opzet voor leerlingen met werkhouding- en gedragsproblemen. We merken dat de Impulsklas een geweldige oplossing is die scholen helpt bij het omgaan met verschillen in de klas.

Impuls ontwikkelt baanbrekende oplossingen voor kinderen met werkhouding- of gedragsproblemen op school. We doen dat door ouders structureel te betrekken bij school. We doen dat ook door kinderen vaardigheden te laten opdoen in plaats van hen als probleem aan te merken.

In de Impulsklas gebeurt dit. Kinderen leren op een positieve manier zich beter te gedragen op school. Ouders leren hoe zij hun opvoeding kunnen verbeteren. Leerkrachten leren wat werkt bij dit kind en hoe zij dat in hun lesgeven kunnen verwerken. En kinderen, ouders en leerkrachten leren van elkaar!

Eind oktober 2013 ging in Leiden in samenwerking met SBO De Vlieger de eerste "Vlieger Impulsklas" van Nederland van start . In januari 2014 startte de INOS Impulsklas op KBS Sinte Maerte in Breda. In de daarop volgende jaren groeiden we door naar 45 Impulsklassen in 2017. Dat zijn jaarlijks 320 leerlingen in Noord-Holland, Zuid-Holland, Flevoland, Overijssel, Utrecht, Noord-Brabant en Limburg. Er zijn Impulsklassen voor leerlingen vanaf groep 2 tot en met het VO.

Meer over de Impulsklas leest u hier. Interesse? Neemt u gerust contact op!

Terug
Meer weten? Neem gerust contact met ons op:
Contact