Terug

De Impulsklas

Impuls ontwikkelt baanbrekende oplossingen voor kinderen met werkhouding- of gedragsproblemen op school. Impuls is dan ook heel trots op De Impulsklas: een vernieuwende opzet voor leerlingen met werkhouding- en gedragsproblemen. We merken dat de Impulsklas een geweldige oplossing is die scholen helpt bij het omgaan met verschillen in de klas. We doen dat door ouders structureel te betrekken bij school. We doen dat ook door kinderen vaardigheden te laten opdoen in plaats van hen als probleem aan te merken.

In de Impulsklas gebeurt dit. Kinderen leren op een positieve manier zich beter te gedragen op school. Ouders leren hoe zij hun opvoeding kunnen verbeteren. Leerkrachten leren wat werkt bij dit kind en hoe zij dat in hun lesgeven kunnen verwerken. En kinderen, ouders en leerkrachten leren van elkaar! 

Eind oktober 2013 ging in Leiden in samenwerking met SBO De Vlieger de eerste "Vlieger Impulsklas" van Nederland van start . In januari 2014 startte de INOS Impulsklas op KBS Sinte Maerte in Breda. In de daarop volgende jaren  groeiden we door naar 45 Impulsklassen in 2017. Dat zijn jaarlijks 320 leerlingen in Noord-Holland, Zuid-Holland, Flevoland, Overijssel, Utrecht, Noord-Brabant en Limburg. Er zijn Impulsklassen voor leerlingen vanaf groep 2 tot en met het VO.

Heeft u interesse, neem dan gerust contact op! Wij denken graag met u mee hoe er ook op uw school of samenwerkingsverband een Impulsklas kan starten.

Contactpersoon bij Impuls is Bart van Loon

Terug
Meer weten? Neem gerust contact met ons op:
Contact

Gerelateerd

Onderwijs Leerkracht Werken met verschillen Impulsklas Systemisch Werken Oplossingsgericht Werken

Opleiding Impulsklasbegeleider

Onderwijs Werken met verschillen Impulsklas

Impulsklas starten?

Onderwijs Werken met verschillen Impulsklas

De Impulsklas in beeld