Terug

Begeleiding bij de eerste Impulsklas

Impulsklasbegeleiders zijn vaak de leerkrachten, IB-ers, AB-ers of CJG-ers die zin hebben in een nieuwe uitdaging en affiniteit hebben met het werken met ‘moeilijke’ kinderen. Professionals met veel kennis en ervaring die nog verder willen doorgroeien om kinderen, ouders en leerkrachten verder te helpen.

Om de Impulsklas te kunnen draaien volgen aspirant-begeleiders de driedaagse training voor Impulsklasbegeleiders van Impuls.

Begeleiding tijdens eerste Impulsklas

Om Impulsklasbegeleiders in hun ontwikkeling te ondersteunen en om de kwaliteit van de Impulsklassen te waarborgen, werkt Impuls met een begeleidingstraject tijdens de eerste Impulsklas die begeleiders draaien. Begeleiding is gebaseerd op de ontwikkelvragen van de Impulsklasbegeleiders en op eventuele begeleidingsvragen vanuit de opdrachtgever. Deze worden samengevat in een persoonlijk ontwikkelplan (POP). Zoals alle interventies van Impuls is deze begeleiding ondersteunend, positief en gericht op ontwikkeling. 

Een regulier begeleidingstraject bestaat uit

  • coaching bij leerlingselectie
  • coaching bij intake (en tussen-)evaluatiegesprekken
  • 4x bijwonen van Impulsklassessies + coaching achteraf
  • tussendoor telefonisch en mailcontact
  • evaluatie met opdrachtgever

Minimaal bestaat het begeleidingstraject uit een start-audit (bijwonen van intakegesprek en 1 Impulsklassessie met feedbackgesprek achteraf). Indien gewenst biedt Impuls ook coaching on the job en kan het traject ook samen met een Impulsklasbegeleider van Impuls worden uitgevoerd.

Voortdurende ontwikkeling na de eerste Impulsklas

Om Impulsklasbegeleiders op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen, ervaringen te delen en zich verder te ontwikklelen, organiseert Impuls verschillende trainings- en intervisiedagen per jaar. Impulsklasbegeleiders zijn verplicht 2 dagen per jaar te volgen. Waar mogelijk organiseren we regionale dagen om reistijd te beperken

 

Terug
Meer weten? Neem gerust contact met ons op:
Contact

Gerelateerd

Onderwijs Leerkracht Werken met verschillen Impulsklas

Impulsklasbegeleider worden?

Onderwijs Leerkracht Werken met verschillen Impulsklas Systemisch Werken Oplossingsgericht Werken

Opleiding Impulsklasbegeleider