Terug

De coachende leerkracht

Lesgeven vanuit ruimte en vertrouwen

Leerlingen ziten niet meer de hele dag in je klas. Je manier van lesgeven is wezenlijk anders dan wat je ‘vroeger' geleerd hebt. De leerkracht heeft een coachende rol gekregen. Maar hoe hou je grip op het welbevinden van de leerlingen? Hoe weet je wat er bij hen speelt en waar ze mee bezig zijn?
Aandacht voor groepsdynamiek, doorbreken van patronen en werken aan relatie staan op deze dag centraal. Leerkrachten leren in deze training hoe ze hun leerlingen ruimte kunnen geven en werken vanuit vertrouwen. Hoe ze het best kunnen afstemmen op wat de leerling vraagt. Relatie, competentie en autonomie zijn hierin sleutelwoorden.

Inhoud

  • Hoe vergroot ik het eigenaarschap bij leerlingen?
  • Hoe zorg ik voor een goede relatie tussen leerkracht en leerling?
  • Hoe werk ik aan de sfeer in de verschillende groepen die ik op een dag voor me zie?
  • Taalgebruik van de leerkracht en oprechte betrokkenheid speelt een belangrijke rol.
  • Welke vragen en werkvormen helpen de leerlingen en leerkracht nader tot elkaar te komen in het onderwijs van deze tijd?

Deze training is gericht op het werken aan relatie en vertrouwen, wat de basis is om te komen tot zelfstandigheid, autonomie en intrinsieke leermotivatie bij kinderen. Je gaat naar huis met praktische tips om direct met dit onderdeel in je eigen werkpraktijk aan de slag te kunnen gaan.

Deze training maakt deel uit van de module 'De coachende leerkracht' maar kan ook afzonderlijk of als incompany training gevolgd worden.

Praktische informatie
Trainingsduur: 1 dag
Datum: 2021
Tijd: 10:00 - 16:30 uur • inclusief lunch
Kosten: €299

Accreditatie wordt aangevraagd bij het Lerarenregister.

Terug
Meer weten? Neem gerust contact met ons op:
Contact