Impuls Logo
 
 


Impuls werkt aan oplossingen
Impuls helpt bij verandering
Impuls geeft richting
Impuls laat mensen beter samenwerken
Impuls zorgt voor werkplezier
Impuls heeft een neus voor talent
Impuls pakt aan
Best Place to Work
Formulier meer informatie
Impuls laat mensen beter samenwerken

  

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De directie van een onderwijsorganisatie krijgt van een team serieuze signalen van onrust en onvrede. Ze krijgen de zaak maar niet op de rit. Het speelt nu al geruime tijd, ingrijpen is noodzakelijk. En omdat de zaken gevoelig liggen met veel emoties en belangen, moet dat zorgvuldig gebeuren.De directie wil daarom dat een extern bureau een onafhankelijke rapportage schrijft die de basis vormt voor verdere verbeteracties.

Zoiets kost gewoonlijk echter tijd. Vanaf de intake tot de rapportage mag je gerust 8 weken uittrekken. De directie kiest echter voor een oplossingsgericht onderzoek: 'In één dag in beweging'. De onderzoekers van Impuls starten met een analyse, maar betrekken de teamleden direct bij de conclusies. Het onderzoek besteedt veel aandacht aan verbetermogelijkheden, kansen en kwaliteiten. We gaan uit van wat er (nog) wèl goed gaat, welke bereidheid en vermogen aangesproken kunnen worden en kijken naar mogelijkheden om dáárop te bouwen. Gezamenlijk stelt het team een verbeterplan op en werkt direct één van de thema's uit. 

Aan het eind van de dag kijken de deelnemers elkaar aan: wát is er veel gebeurd. Ze hadden zó opgezien tegen deze dag. En nu voelt het alsof er een last van de schouders is gevallen. Er zijn knopen doorgehakt, er zijn stappen gezet, ze hebben voor het eerst weer samen aan de toekomst gewerkt. Dat voelt geweldig!

Ook de directie is na afloop tevreden. Er ligt een zorgvuldig en sterk rapport, dat ook nog eens gedragen wordt door het team. Maar bovenal is er een verbeterplan opgesteld en is het team al samen aan de slag gegaan. Ze zijn weer in beweging!

Klik hier als u meer wilt weten over onze oplossingsgerichte onderzoeksaanpak 'In één dag in beweging' of neem contact op voor meer informatie.  Bij de ontwikkeling van deze aanpak verscheen deze blogpost. Een interview met een opdrachtgever die deze manier van werken heeft ervaren, leest u in onze nieuwsbrief van september 2009.

 


info@impulsorganisatieadvies.nl | contact | copyright 2018 | webdesign by www.ramdath.com