Impuls Logo
 
 


Impuls voor Primair Onderwijs
Deep Democracy
Deep Democracy in het onderwijs
Deep Democracy Level 1
Meer over Deep Democracy
Zelforganisatie in de Zorg
Oplossingsgericht en Systemisch Werken
Impulsklas-trainingen
Oplossingsgericht Coachen
Oplossingsgericht Leidinggeven
De trainingen van Impuls
Formulier meer informatie
Aanmeldformulier training
Meer over Deep Democracy

 

Wat is Deep Democracy?

Deep Democracy is een includerende en verdiepende manier van kijken naar en een praktische manier van werken met de onderstroom in teams en organisaties. Deep Democracy gaat over besluitvorming met aandacht en waardering voor andere opvattingen. Besluitvorming met werkelijke consensus en zonder compromissen - zonder te polderen. Hieronder lees je meer over Deep Democracy.
Maar je kunt ook meteen even kijken bij onze trainingen

Participatief leiderschap
Leiders hebben door hun positie in een organisatie de verantwoordelijkheid voor de wijze waarop taken worden uitgevoerd, doelen worden gehaald en resultaten worden geboekt. Deze verantwoordelijk kun je op verschillende manieren invullen. Deep Democracy geeft de mogelijkheid om sterk op het proces te sturen, waardoor participatief (of dienend, coachend, verbindend) leiderschap concreet vorm krijgt. Leiders moeten heldere kaders kunnen stellen en tegelijkertijd mensen de ruimte geven om hier zo optimaal mogelijk invulling aan te geven. Onduidelijkheid en incongruentie zorgen voor gedoe. Van meedenken, meepraten tot meebeslissen… hoe participatief wil je zijn? De technieken van Deep Democracy geven leiders stevigheid, vergroten het draagvlak en verhogen de kwaliteit van beslissingen. Door niet eindeloos te polderen en discussiëren, maar door de koe bij de horens te vatten en de heikele punten echt op tafel te leggen.

Inclusieve besluitvorming
Door alle perspectieven te horen en benutten, vermindert sabotage gedrag en verhoog je de kwaliteit van een besluit. In een inclusieve werkcultuur komt iedereen tot zijn of haar recht en worden alle talenten en invalshoeken benut. Dus geen beslissingen voor, maar met mensen maken. De Lewis methode van deep democracy biedt praktische tools en gespreksmodellen om inclusie vorm te geven. Je kunt dit ook constructieve besluitvorming noemen, met een hoger en duurzamer rendement.
Meer informatie vind je ook hier en hier.

Impuls en DD
Impuls is enthousiast. Wij vinden dat iedereen die met teams werkt dit moet leren. Want teamleden worden er blij van, besluitvorming verloopt effectiever, leidinggevenden kunnen (ingewikkelde) groepsprocessen makkelijker begeleiden naar ieders tevredenheid en het onderwijs wordt er beter van.
Kijk hier welke trainingen wij op het programma hebben staan

Voor vragen kun je contact opnemen met Katrien Schober: 06-51927388


info@impulsorganisatieadvies.nl | contact | copyright 2018 | webdesign by www.ramdath.com