Impuls Logo
 
 


Impuls voor Primair Onderwijs
Deep Democracy
Deep Democracy in het onderwijs
Deep Democracy Level 1
Meer over Deep Democracy
Zelforganisatie in de Zorg
Oplossingsgericht en Systemisch Werken
Impulsklas-trainingen
Oplossingsgericht Coachen
Oplossingsgericht Leidinggeven
De trainingen van Impuls
Formulier meer informatie
Aanmeldformulier training
Deep Democracy in het Onderwijs

 

19 januari en 12 maart 2018
Tweedaagse training voor directeuren, coordinatoren, teamleiders en andere leidinggevenden in het onderwijs


Herken jij dit, beste leidinggevende?
Leidinggeven aan diversiteit is niet eenvoudig. Zoveel hoofden, zoveel zinnen en dat kan de vaart er behoorlijk uit halen. Wat we ook vaak zien is dat teamleden lijken in te stemmen met een ontwikkeling, maar dat daar vervolgens in de praktijk weinig van terug te zien is of dat teamleden zich niet aan afspraken houden.

Maar niet met Deep Democracy!

Want met concrete instrumenten zoals ‘bewust worden van rollen’, ‘actief zoeken naar de stem van de minderheid’ en ‘het gesprek onder water’ geef je stem aan wat er écht leeft. Eindelijk wordt er uitgesproken wat er nooit gezegd werd maar wel voelbaar was. En het blijft niet bij stemgeven, want je komt ook tot gezamenlijke besluiten die goed gedragen worden.

Wat bieden wij jou?
Een tweedaagse training om dit in je vingers te krijgen. Deep Democracy biedt praktische tools die jou als leidinggevende helpen om te gaan met de verschillende meningen in een team. Alle collega’s – ook de stille en de ‘lastige’ - voelen zich gehoord en gaan zich steeds meer uitspreken. Niet om vervolgens oeverloos te polderen, maar om écht samen te werken aan ontwikkeling binnen de school. En om dit heel concreet te maken, combineren wij in de training Deep Democracy met Oplossingsgerichte vragen die helpend zijn bij het sturen en coachen van teams. Wij zijn superenthousiast over deze methodiek en denken dat iedereen die met onderwijsteams werkt dit moet leren.
 
Hoe ziet de training eruit?
De training bestaat uit 2 dagen. In dag 1 introduceren we de belangrijkste principes en technieken uit Deep Democracy en Oplossingsgerichte Vragen voor teams en groepen. Vervolgens gaan we oefenen. Zoals je van ons gewend bent, werk je met eigen casuïstiek zodat je met praktische tools voor jouw situatie de deur uit gaat.
In de periode tussen dag 1 en 2 ga je in je eigen setting aan de slag
Dag 2 staat in het teken van terugkoppeling en verdieping. Daarnaast delen we onze eigen ervaringen met Deep Democracy in onderwijsteams zodat jij je voordeel kunt doen met wat wij ondertussen geleerd hebben. En je krijgt een werkvorm om Deep Democracy toe te passen in de klas met kinderen, die jij dan weer kunt delen binnen jouw school. Zo haalt je hele team inspiratie uit deze training!

Opbrengst: kennis, tools en inspiratie.
Door te werken met Deep Democracy ga je als coördinator of leidinggevende echt op een ander level functioneren. Na deze training ben je beter in staat om met jouw team complexe ontwikkelingen aan te gaan. Wat onderhuids was, wordt eerder uitgesproken. Tegenstellingen in het team gaan leiden tot gedragen besluiten. 2018 wordt het jaar van jouw team!

Praktische informatie:
Data:              19 januari en 12 maart 2018
Prijs:               €750; vroegboekkorting vóór 1 januari 2018: €699
Doelgroep:    Leidinggevenden en MT-leden in het onderwijs
Locatie:          Veenendaal

Hier vind je het inschrijffomulier

 

Voor vragen kun je contact opnemen met Katrien Schober: 06-51927388


info@impulsorganisatieadvies.nl | contact | copyright 2018 | webdesign by www.ramdath.com