Impuls Logo
 
 


Impuls voor Primair Onderwijs
Deep Democracy
Deep Democracy in het onderwijs
Deep Democracy Level 1
Meer over Deep Democracy
Zelforganisatie in de Zorg
Oplossingsgericht en Systemisch Werken
Impulsklas-trainingen
Oplossingsgericht Coachen
Oplossingsgericht Leidinggeven
De trainingen van Impuls
Formulier meer informatie
Aanmeldformulier training
Deep Democracy Level 1

 

Tweedaagse training Deep Democracy Level 1

Data voor open training volgen! Neem contact op als je deze training incompany wil boeken

•    Hoe betrek ik de minderheid in de groep zonder aan slagvaardigheid in te boeten?
•    Hoe benut ik de wijsheid en het inzicht die de dwarsliggers, de stillen en de achterblijvers bij zich dragen?
•    Hoe pas ik de inzichten uit Deep Democracy toe met de kinderen in mijn klas?
•    Hoe zorg ik dat besluiten door mijn team worden opgepakt en niet ten onder gaan door stille sabotage of business as usual?
•    Hoe kan ik conflicten gebruiken om tot vernieuwing te komen?
•    Hoe ga ik als leider om met mensen die anders kijken en denken dan ikzelf?

In een inspirerende tweedaagse neemt trainer Frank Weijers (www.deepdemocracy.nl) ons mee langs de principes van Deep Democracry en naar de antwoorden op (onder andere) bovenstaande leervragen. Uniek aan deze training is dat hij ook de link zal leggen naar hoe je Deep Democracy toepast in een groep kinderen.

Deep Democracy is de methodiek achter het managementboek van jaar, je leest het om de haverklap in de krant en nu is er dus de kans om kennis te maken. Deep Democracy is een includerende en verdiepende manier van kijken naar en een praktische manier van werken met de onderstroom in teams en organisaties.
Deep Democracy gaat over besluitvorming met aandacht en waardering voor andere opvattingen. Besluitvorming met werkelijke consensus en zonder compromissen - zonder te polderen. Hieronder kun je meer lezen over de training. Meer informatie vind je ook op www.deepdemocracy.nl en www.deep-democracy.net

Deze training hebben we in huis gehaald omdat we onszelf graag blijven ontwikkelen. Je zult een aantal van onze trainers dus tegenkomen tijdens deze tweedaagse. Daarnaast is er plaats voor (onderwijs)professionals die leidinggeven of voor de klas staan en aan de slag willen gaan met deze praktische methode om de wijsheid van de groep optimaal te benutten.  Leuk? Ja super!
Wij kijken ernaar uit je te zien!

Praktische informatie
Datum:                data open training volgen. Vragen over een incompany training? Bel ons!
Locatie:               Midden Nederland
Kosten:                € 750,00
Inschrijven:          Hier vind je het inschrijfformulier
Groepsgrootte:   Omdat we praktisch aan de slag gaan, is de groep maximaal 18 deelnemers.

Inhoud
Participatief leiderschap
Leiders hebben door hun positie in een organisatie de verantwoordelijkheid voor de wijze waarop taken worden uitgevoerd, doelen worden gehaald en resultaten worden geboekt. Deze verantwoordelijk kun je op verschillende manieren invullen. Deep Democracy geeft de mogelijkheid om sterk op het proces te sturen, waardoor participatief (of dienend, coachend, verbindend) leiderschap concreet vorm krijgt. Leiders moeten heldere kaders kunnen stellen en tegelijkertijd mensen de ruimte geven om hier zo optimaal mogelijk invulling aan te geven. Onduidelijkheid en incongruentie zorgen voor gedoe. Van meedenken, meepraten tot meebeslissen… hoe participatief wil je zijn? De technieken van Deep Democracy geven leiders stevigheid, vergroten het draagvlak en verhogen de kwaliteit van beslissingen. Door niet eindeloos te polderen en discussiëren, maar door de koe bij de horens te vatten en de heikele punten echt op tafel te leggen.

Inclusieve besluitvorming
Door alle perspectieven te horen en benutten, vermindert sabotage gedrag en verhoog je de kwaliteit van een besluit. In een inclusieve werkcultuur komt iedereen tot zijn of haar recht en worden alle talenten en invalshoeken benut. Dus geen beslissingen voor, maar met mensen maken. De Lewis methode van deep democracy biedt praktische tools en gespreksmodellen om inclusie vorm te geven. Je kunt dit ook constructieve besluitvorming noemen, met een hoger en duurzamer rendement.

Voor vragen kun je contact opnemen met Katrien Schober: 06-51927388


info@impulsorganisatieadvies.nl | contact | copyright 2018 | webdesign by www.ramdath.com