Impuls Logo
 
 


De Vertrouwensmeter
Wat gaat er allemaal wl goed?
Oplossingsgerichte Werkvormen
Morgen is alles anders
Oplossingsgerichte Kritiek
Kwaliteiten-Stoelendans
Teamveerkracht versterken
Een Sturend Gesprek
Een Kind Doet de Was
Vergaderen wordt weer leuk
Maak van een probleem een wens
Eenvoudig Doen Wat Werkt
Recept voor Succes
Het 'Albert' Model
Film & Video
Wat is Oplossingsgericht Werken?
Boeken en Artikelen
Principes van OG Werken
Oplossingsgerichte Kritiek

Iedereen heeft wel eens de neiging om een ander helder de waarheid te zeggen. Om die persoon te voorzien van jouw ongezouten mening over diens gedrag. Alhoewel we natuurlijk vooral onze eigen ergernis of overtuiging willen ventileren, denken soms zelfs wel eens dat het ook effectief is, om de ander 'wakker' te schudden door stevige of confronterende feedback.

Kritiek geven werkt helaas gewoonweg niet goed, als je iemand serieus wilt bewegen om tot ander gedrag te komen. UItzonderingen daargelaten heeft negatieve feedback vaak een sterke negatieve uitwerking op mensen. Ze worden minder gemotiveerd en zijn eerder geneigd een situatie of taak te vermijden.

Beter werkt het om goed na te denken over welke gedrag je eigenlijk wilt zien en om welke redenen. Vervolgens zoek je positieve uitzonderingen bij de ander en moedigt die aan. Ook werkt het goed om de ander te vragen mee te denken over welke mogelijkheden er zijn om tot gedrag te komen dat leidt tot de waarden of doelen die relevant zijn.

Oplossingsgerichte  trainer Ben Furman heeft nu iets leuks bedacht om het geven van constructieve kritiek te oefenen. In Google Play of in de app-store kun je een app downloaden die je door een aantal stappen voert. Online kan ook.  Heerlijk trouwens om eerst een venijnige kritiekbrief te schrijven alvorens te werken aan serieuze feedback. Succes verzekerd. En best handig als je door boosheid en frustratie overmand zoekt naar de goede woorden.


info@impulsorganisatieadvies.nl | contact | copyright 2018 | webdesign by www.ramdath.com