Impuls Logo
 
 


Deep Democracy
Impulsklas
Impulsklas - Omgaan met Verschillen
Impulsklas: een succesverhaal van passend onderwijs
Anderen over De Impulsklas
Impulsklas in Beeld
De Impulsklassen
Resultaten van de Impulsklas
Vaak gestelde vragen
Impulsklas in de media
Impulsklas op Facebook
Resultaten van de Impulsklas
Tweedaagse Oplossingsgericht Werken
Aanbod Impuls voor Primair Onderwijs
Opleiding Oplossingsgericht en Systemisch Werken voor Onderwijsprofessionals
Samenwerking Impuls met HTTGO
Opleidingen tot Coach en Leidinggevende
Oplossingen voor passend onderwijs
In één dag in beweging
Nieuwsbrief 'Lastige Groep'
Over de Impuls-nieuwsbrief
Omgaan met verschillen

Impuls is heel trots op De Impulsklas: een vernieuwende opzet voor leerlingen met werkhouding- en gedragsproblemen. We merken dat de Impulsklas een geweldige oplossing is die scholen helpt bij het omgaan met verschillen in de klas.

Impuls ontwikkelt baanbrekende oplossingen voor kinderen met werkhouding- of gedragsproblemen op school. We doen dat door ouders structureel te betrekken bij school. We doen dat ook door kinderen vaardigheden te laten opdoen in plaats van hen als probleem aan te merken.

In de Impulsklas gebeurt dit. Kinderen leren op een positieve manier zich beter te gedragen op school. Ouders leren hoe zij hun opvoeding kunnen verbeteren. Leerkrachten leren wat werkt bij dit kind en hoe zij dat in hun lesgeven kunnen verwerken. En kinderen, ouders en leerkrachten leren van elkaar! 

Eind oktober 2013 ging in Leiden in samenwerking met SBO De Vlieger de eerste "Vlieger Impulsklas" van Nederland van start . In januari 2014 startte de INOS Impulsklas op KBS Sinte Maerte in Breda. In de daarop volgende jaren  groeiden we door naar 45 Impulsklassen in 2017. Dat zijn jaarlijks 320 leerlingen in Noord-Holland, Zuid-Holland, Flevoland, Overijssel, Utrecht, Noord-Brabant en Limburg. Er zijn Impulsklassen voor leerlingen vanaf groep 2 tot en met het VO.

Meer over de Impulsklas leest u in deze brochure. Mocht u interesse hebben, neemt u gerust contact op. Wij stellen het op prijs, wanneer u deze brochure verspreidt of verwijst naar onze website. Gedrukte exemplaren van de brochure kunt u ook verkrijgen door te mailen naar info@impulsorganisatieadvies.nl.

Contactpersoon bij Impuls is Katrien Schober.

 

 

 

 


info@impulsorganisatieadvies.nl | contact | copyright 2018 | webdesign by www.ramdath.com