Impuls Logo
 
 


Deep Democracy
Impulsklas
Tweedaagse Oplossingsgericht Werken
Aanbod Impuls voor Primair Onderwijs
Opleiding Oplossingsgericht en Systemisch Werken voor Onderwijsprofessionals
Samenwerking Impuls met HTTGO
Opleidingen tot Coach en Leidinggevende
Oplossingen voor passend onderwijs
In één dag in beweging
Nieuwsbrief 'Lastige Groep'
'Lastige groepen'
Lastige groepen: uit de praktijk
Een professionele schoolcultuur
Het werkt, maar hoe?
Ervaring cursist OG coachen
Over de Impuls-nieuwsbrief
'Lastige groepen'
3 Soms bent u als directeur of leerkracht na vele pogingen tot verbetering handelingsverlegen in het omgaan met een deel van de leerlingen in een groep. Ervaart u teveel onrust in de groep? Bemoeien kinderen zich constant met elkaar? Zijn ze brutaal naar de leerkrachten en negeren de regels? Misschien is de lastige groepen interventie wat voor u!

Lastige groepen: uit de praktijk
Hier leest u over de ervaring van leerkrachten die de lastige groepen interventie hebben doorlopen met groep 7 (nu groep 8) op een school in Zoeterwoude.

Naar een professionele schoolcultuur
3 Op de basisschool van directeur Albert waren de thema’s communicatie en een professionele werkhouding al meerdere keren aan de orde geweest. Toch was het volgens de directie nodig om nog een extra kwaliteitsslag te maken. Naar aanleiding van aanwezige spanningen binnen het team was er een groeiende behoefte om het ‘probleemdenken’ te doorbreken en te focussen op het in kaart brengen van aanwezige hulpbronnen en duurzame oplossing met het oog op het creëren van een professionelere schoolcultuur.

Het werkt, maar hoe?
3 In de meeste boeken over oplossingsgericht werken wordt een beschrijving van de theoretische basis voor de werkwijze vakkundig vermeden. Weinig verassend, aangezien het credo “doen wat werkt” voor iedereen anders ingevuld kan worden. Voor persoon A kan het heel goed werken om op cognitief niveau aan de slag te gaan, terwijl persoon B veel meer baat heeft bij het doen van bepaalde gedragsexperimenten. Toch merken wij dat er steeds vaker wordt gevraagd naar de theorie achter de werkzame elementen van de oplossingsgerichte werkwijze.

Samen op ontdekkingsreis
3 Monique Picavé was tot voor kort directeur van een school voor speciaal basisonderwijs. Nu richt zij zich als zelfstandige op coaching en training van professionals in het onderwijs. Zij besloot een opleiding tot oplossingsgericht coach te volgen bij Impuls.


info@impulsorganisatieadvies.nl | contact | copyright 2018 | webdesign by www.ramdath.com