Impuls Logo
 
 


Deep Democracy
Impulsklas
Tweedaagse Oplossingsgericht Werken
Aanbod Impuls voor Primair Onderwijs
Opleiding Oplossingsgericht en Systemisch Werken voor Onderwijsprofessionals
Samenwerking Impuls met HTTGO
Opleidingen tot Coach en Leidinggevende
Oplossingen voor passend onderwijs
In n dag in beweging
Waarom in n dag in beweging?
Hoe den jullie dat dan?
In beweging...en dan?
Klassiek onderzoek
Nieuwsbrief 'Lastige Groep'
Over de Impuls-nieuwsbrief
In beweging...en dan?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Impuls heeft uitstekende ervaringen met deze vorm van oplossingsgericht onderzoek. In de praktijk blijkt dat zo ook in complexe situaties een flinke stap vooruit gezet wordt. In het beperkte tijdsbestek van één dag wordt de basis gelegd voor verdere verbetering. We zetten een concrete lijn naar de toekomst uit: ‘wat moet er veranderd worden?’, ‘hoe doen we dit?’ en ‘in welke volgorde pakken we de dingen aan?’ De deelnemers zijn na afloop steeds hoopvol, optimistisch en geïnspireerd. Ze zijn bereid om zelf te investeren in verbetering en beschouwen het vervolgtraject als door henzelf gedragen.

Door middel van gerichte onderzoeksvragen vertalen wij met de deelnemers in één dagdeel hun probleemsituatie naar een WENS-situatie. Hierbij worden de kwaliteiten, mogelijkheden en hulpbronnen die aanwezig zijn bij de deelnemers nadrukkelijk in kaart gebracht.

Op basis van deze gezamenlijke veranderwensen worden prioriteiten aangebracht en wordt een gezamenlijk actieplan opgesteld. Vervolgens gaan we direct met alle betrokkenen met één van de actiepunten aan het werk, zodat de deelnemers aan het einde van de dag ervaren hebben hoe zij op een andere, constructievere manier kunnen samenwerken.

De ervaringen tot nu toe? De deelnemers zijn na afloop steeds hoopvol, optimistisch en geïnspireerd. Ze zijn bereid om zelf te investeren in verbetering en beschouwen het vervolgtraject als door henzelf gedragen.

Te mooi om waar te zijn? Impuls heeft deze aanpak in de praktijk ontwikkeld. De afgelopen twee jaar hebben meer dan 20 scholen hiervan geprofiteerd. Bij de ontwikkeling van 'In één dag in beweging' verscheen deze blogpost. Een interview met een opdrachtgever die deze manier van werken heeft ervaren, leest u in onze nieuwsbrief van september 2009 (schooldirecteur en algemeen directeur).  Bent u benieuwd of dit iets voor u kan zijn? Lees dan hier verder of neem contact op met Impuls.


info@impulsorganisatieadvies.nl | contact | copyright 2018 | webdesign by www.ramdath.com