Impuls Logo
 
 


De Vertrouwensmeter
Wat gaat er allemaal wl goed?
Oplossingsgerichte Werkvormen
Morgen is alles anders
Oplossingsgerichte Kritiek
Kwaliteiten-Stoelendans
Teamveerkracht versterken
Een Sturend Gesprek
Een Kind Doet de Was
Vergaderen wordt weer leuk
Maak van een probleem een wens
Eenvoudig Doen Wat Werkt
Recept voor Succes
Het 'Albert' Model
Film & Video
Wat is Oplossingsgericht Werken?
Boeken en Artikelen
Principes van OG Werken
Morgen is alles anders
3 Maak de Morgen-vraag tot de kern van je gesprek. Dan is de rest overbodig. Lees hier hoe dat in zijn werk gaat.

Oplossingsgerichte Kritiek
3 Wat als het tijd is om iemand eens duidelijk te zeggen waar het op staat? Zonder kritiek kunnen we toch ook niet verbeteren? Of wel? Ben Furman heeft een app gemaakt waar je kunt oefenen met constructieve feedback.

Kwaliteiten-Stoelendans
3 Dit is een leuke oefening voor in het team of ook in de klas. Durf kwaliteiten te benoemen, krijg energie en geef die weer door.

Teamveerkracht versterken
3 Hoe kun je als teamlid of leidinggevende de veerkracht van je team bevorderen? Dat kan alleen als je midden in je team gaat staan en niet aan de zijlijn blijft kijken.

Een Sturend Gesprek
3 Oplossingsgericht sturend leiding geven: het kan. Maar hoe werkt het nou in de praktijk, als u bijvoorbeeld een lastig gesprek moet aan gaan? Een goede voorbereiding voor zo'n gesprek is net zo belangrijk als de uitvoering. Een paar wenken, om u op weg te helpen.

Oplossingsgericht Werken met Kinderen
3 Een Kind doet de Was staat boordevol oplossingsgerichte oefeningen die je met kinderen kunt doen. Aangeraden aan iedereen die de omgang met kinderen priv of professioneel leuker en effectiever wil maken.

Vergaderen wordt weer leuk
3 We praten wat af met elkaar! Hoe zorg je ervoor dat dat zinnig blijft? 't klinkt misschien gek, maar het is niet eens zo moeilijk om overleg leuker, inspirerender en nuttiger te maken.

Maak van een probleem een wens
3 Hoort u ook zoveel mensen om u heen praten over problemen? Over wat er net goed gaat en waarom het niet kn lukken? Gebruik dan deze eenvoudige techniek om meer ruimte te scheppen. En om dichter bij oplossingen te komen.

Eenvoudig Doen Wat Werkt
3 Deze publicatie helpt bij richten van de aandacht van je gespreksparters op de ingredienten die je een stap verder gaan helpen. De titel is dan ook: 'Eenvoudig Doen Wat Werkt'!

Recept voor Succes
3 Kent u die leuke receptideeen uit de supermarkt? Hoe zou u het vinden als medewerkers in uw organisatie u hun lievelingsrecepten opstuurden, hun recepten voor succes in hun werk? Zo deel je met elkaar wat werkt!

Het 'Albert' Model
3 Met dit compacte en heldere model slaagt Mark McKergow erin om de Oplossingsgerichte aanpak op de achterkant van een bierviltje te schetsen: aansprekend, simpel en inspirerend. Het 'Albert' Model vormt een uitstekende basis voor oplossingsgerichte organisatieverandering.


info@impulsorganisatieadvies.nl | contact | copyright 2018 | webdesign by www.ramdath.com